Yaklaşım Logo

Sosyal İçerik Üreticiliğinde Kazanç İstisnası

MevzuautTR Reklam

Yazar: Ertan AYDOĞAN*

E-Yaklaşım / Eylül 2023 / Sayı: 369

I- GİRİŞ

Günümüzde sosyal medya önemli bir pazarlama ve gelir elde etme aracı haline gelmiştir. Birçok firma, şirket veya tanınmış kişi bu platformlarda günlük belirli sayılarda paylaşımlar gerçekleştirmekte ve içerik olan kabul edilen bu paylaşımlar sayesinde oluşan etkileşim, milyonlarca insanı bu alana çekmektedir. Sanal âlem üzerinde yapılan bütün faaliyetlerin ön plana çıkması, trafik alması için kaliteli ve özgün içerik oluşturulması gerekliliğini ortaya çıkmıştır. Bu nedenle bu alanda profesyonel çözümler oluşturan kişilere, dolayısıyla içerik üreticisine ihtiyaç duyulmuştur.

İçerik üreten ve sosyal medya hesabı üzerinden bazı firmaların ve e-Ticaret sitelerinin ürünlerini takipçilerle paylaşarak gelir elde eden kişilerin, 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu’nun mükerrer 20/B maddesinde hüküm altına alınan sosyal içerik üreticiliği ile mobil cihazlar için uygulama geliştiriciliğinde kazanç istisnasından faydalanıp faydalanamayacağınız hakkında yazımız içerisinde açıklamalar yapılacaktır.

II- SOSYAL İÇERİK ÜRETİCİLİĞİ

Sosyal içerik üreticisi veya bir başka deyişle dijital içerik üreticisi,  belirli bir kitleyi hedefleyen, web siteleri ve sosyal medya platformları gibi ortamlar üzerinden içerik üretip yayımlayan kişilere verilen unvandır. İçerik oluşturucuları, bloglardan haberlere, haberlerden görsel içeriklere, görsel içeriklerden elektronik postalara kadar her türlü dijital içerik oluşturan kişilerdir. Sosyal içerik üreticisi aşağıda yer alan alanlarda hizmet verir:

  Markaların tarihçesi, misyon ve vizyon gibi içeriklerin oluşturulması,

  Belirli bir konu hakkında bilgi verici metinlerin hazırlanması,

  Sektör bazlı web siteleri için içeriklerin oluşturulması, düzenlenmesi,

  Sosyal medya yönetimi için paylaşım planının yapılması ve içeriklerin oluşturulması,

  Yeni firma için marka ismi oluşturma, slogan hazırlama,

Diğer Yazılar
Görüntülenme Sayısı