Çalışan üniversite öğrencilerinin bursu kesilebilir
Üniversitelerin yaz tatiline girmesi ile birlikte üniversitelerde okuyan öğrencilerin bir kısmı çeşitli işyerlerinde çalışmaya başladılar. Üniversite öğrencilerinin bir kısmı almış olduğu devlet bursunun kesileceğini düşünerek kayıtdışı çalışmaya seçiyor, bir kısmıda bursun kesileceği endişesiyle herhangi bir işyerinde çalışmıyor.
Diğer bir kısmı da bursun kesilip kesilmeyeceğini göz önünde bulundurmadan işyerlerinde çalışıyor. Üniversite öğrencilerinden çalışırsam bursum kesilir mi? Konusunda sorular aldım. Bu konu üniversite öğrencileri için çok önemli. Üniversite öğrencileri çalışıp biraz para kazanayım derken burslarının kesilmesi ile karşı karşıya kalabilirler. Yaz tatilinde çalışan öğrencilerin hangi şartlarda burslarının kesilip kesilmeyeceğini açıklamaya çalışalım.
Burs verilmeyecek öğrenciler
Yüksek Öğrenim Kredi Ve Yurtlar KurumuBurs-Kredi Yönetmeliğine göre yetim maaşı ve nafaka alanlar dışında, asgari ücret düzeyinde aylık veya ücretle sürekli bir işte çalışan veya gelire sahip olan öğrencilere, burs verilmiyor.
BURSUN KESİLMEMESİ İÇİN ŞARTLAR
Buna göre üniversite öğrencisi olup çalışanların burslarının kesilmemesi için;
-Asgari ücret düzeyinde(1300 TL) aylık almaması,
-Ücretli olarak sürekli bir işte çalışmaması,
Gerekiyor.
Part-time çalışanların bursu kesilmiyor
Üniversite öğrencileri part-time işyerlerinde çalışırlarsa bursları kesilmiyor. Part-time çalışma, haftalık 30 saate kadar olan çalışmalara deniyor. Buna göre bir üniversite öğrencisinin bursunun kesilmemesi için haftada en fazla 30 saat çalışması gerekiyor. Haftalık 30 saatten fazla olan çalışmalar part-time çalışma olarak kabul edilmiyor. Üniversite öğrencilerinin yaz tatillerinde veya diğer zamanlarda çalışırken burslarının kesilmemesi için haftalık 30 saatten fazla çalışmamaya dikkat etmeleri gerekiyor.
Güneş Gazetesi – 24.06.2016