Yaklaşım Logo

Maliye Bakanlığından Okul Parası Açıklaması

MevzuautTR Reklam

Maliye Bakanlığından, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile irtibatlı olduğu gerekçesiyle kapatılan özel okullara veliler tarafından ödenen kayıt ücretlerinin iadesine ilişkin bir çalışmanın bulunmadığı bildirildi.

Bakanlık bugün Hürriyet gazetesinin verdiği “Okul parası için Maliye devrede” başlıklı haberle ilgili olarak açıklama yaptı.

Haberde, Maliye Bakanlığı tarafından, FETÖ ile irtibatlı olduğu belirtilen ve bu nedenle kapatılan özel okullara kayıt için para yatıran velilere ödeme yapılmasına ilişkin bazı alternatifler üzerinde durulduğu, ancak henüz bir karar verilmediğinin ifade edildiği anımsatılan açıklamada, “667 Sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname” çerçevesinde kapatılan okullara ait taşınmazlar ve diğer varlıkların Hazine’ye devredildiğine dikkat çekildi.

Açıklamada, “Maliye Bakanlığı olarak, bu devir işlemleri yapılmış olup, söz konusu varlıklara ilişkin diğer işlemlere devam edilmektedir. Söz konusu haberde yer aldığı şekliyle, Bakanlığımızca, veliler tarafından ödenen kayıt ücretlerinin iadesine ilişkin yapılmakta olan bir çalışma bulunmamaktadır.” ifadelerine yer verildi.

Diğer Yazılar
Görüntülenme Sayısı